Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

A tak to já rasista jsem. Nevěřím totiž, že všechny rasy mají stejné dispozice a schopnosti. Už vzhledem k historickému vývoji a současnosti. Proto také řeči o rovnosti a multikulturalismu beru jako směšné. 

Sami multikulturalisté jsou zářným příkladem toho, že rovnost mezi rasami neexistuje. To by jinak neexistovala pozitivní diskriminace. Zvýhodňování určitých skupin na základě národnosti a barvy pleti apod.

9 2
možnosti
ZB

Váš příspěvek je další extrém.

1 2
možnosti
ZB

Autor silné téma naprosto nezvládl, palec dolů a antikarma. Cikánská otázka je řešena v Česku opravdu špatně, ale na vině není většinová společnost pro rasovou nenávist, ale politici, kterým vyhovuje tento problém k zahlazení jejich a ututlání jejich trestných činů odklánění. Na všechny rasy v Česku je třeba mít stejný metr, pak to soužití může fungovat.

2 0
možnosti
DL

Samozřejmě že ti druzí, to politici, my si tady jenom hnijem na svém hnízdečku a oni jsi ti špatní, co nám rozkradli stát. Typicky česká výmluva snad na všechno, včetně romské problematiky

0 1
možnosti
JD

ostatně daleko větší problém je rasismus cikánský ...cikán se bezpečně pohybuje v majoritě ... pokud nevyřvává, nedělá bordel, nekrade nikdo si ho ani nevšimne ... zkuste to naopak ... stačí jen projít kolem skupiny cikánů a jste terčem obtěžování, nadávek, vydírání, krádeže ... a to nemluvím o tom zkusit projít kolem jejich ubytování :-/ tam ani policista sám nejde ...

13 1
možnosti
PA

P19a79v60e86l 48A88n13t88l

6. 9. 2013 21:15

I přes odmítavé reakce diskutérů dole pode mnou, si naopak myslím, že ten článek není vůbec špatný, už vzhledem k mládí autora. Je vidět, že mu to myslí. Nemám pocit, že by se zastával cikánů, ale opravdu není možné takto útočit proti celému etniku. Není možné je všechny šmahem odsoudit. Rozhodně je třeba přitvrdit vůči kriminálníkům, pachatelům násílí a zlodějům.Vymahatelnost práva je u nás zoufalá. Soudci jsou ustrašení. Média nejsou objektivní. Z nespokojených a zoufalích občanů se udělají extrémisté, které pak zmlátí policie. Není to dobré..........a zloba lidí narůstá..........

4 4
možnosti
JD

zloba narůstá a olej do ohně přilévají cikáni z povolání barvy jakékoliv ...

7 0
možnosti
JR

J29a76n 95R16á61ž

6. 9. 2013 21:08

Nejvíce mne iritují lidé, kteří se domnívají, že společnost má někoho vychovávat, popřípadě finančně podporovat někoho, kdo odmítá princip zásluhovosti na terém je společnost založena. Proč by měla?

 Za prvé: Autore, co je to společnost? Podle mne je to společenství  lidí, kteří se rozhodli žít podle evolučně vyvtořených pravidel soužití. Jestli chce  takováto společnost přežít, nemůže být tolerantní k těm, kteří se těmito pravidly odmítají řídit. Projev neotelrance je trest, který v civilizovaných společenstvích spočívá v tom, že toho, kdo pravidla porušuje dočasně vyřadí ze svého společenství, zbaví jej výhod, které společenství svým členům  poskytuje a když po dobu svého vyloučení dotyčný nepochopí, že je pro něj nezbytné pravidla dodržovat, tak jej musí, v rámci sebeobrany, ze společnství vyloučit zcela a navždy.

Takto fungují všechna racionální společenství, aby měla šanci přežít jako živočišný  druh.

Za druhé: Nevím jediný důvod, proč by měla společnost  kohokoliv vychovávat. To není úkol solečnosti, jako celku, ale  je to úkol pouze základního článku společnosti a tím je u lidí rodina

Za třetí: Když se někdo rozhodl žít na jednom území obsazené společnstvím, které si po staletí utvářelo společná pravidla vzájemného soužití, považoval bych za samozřejmé, že tato pravidla bude dodržovat. Ne-li, nemůže se divit, když většina rozhodne o jeho vyloučení.

Poznámka: Tolik diskutované etnikum  se vyskytuje v evropském prostoru, kde platí jasně daná civilizační pravidla, už cca 700 let. Jestliže  po celou dobu, kdy se zde vyskytuje, rozhodující část tohoto etnika odmítá tato pravidla respektovat a většinově se odmítá  zapojit do společné dělby práce a spoluvytvářet tak  hodnoty, které tvoří celospolečenské bohatství, tak nepřizpůsobivá část tohoto  etnika  si nemůže přisvojovat právo na jakýkoliv díl ze společně vytvořeného bohatství na jehož tvorbě se odmítá (!!!) podílet. P.S. I křesťanský humanismus musí mít své hranice!

10 0
možnosti
JU

To není ani o civilizaci ani Evropě ani ničem podobném. Prostě jestli nějaká skupina více bere než dává, tak je nepřínosná a pokud není z této společnosti vypuzena, tak je to jen a jen projev dobré vůle té společnosti. Pokud z ní vypuzena je, je to projev zdravého rozumu a můžou si to pseudohumáči vykládat, jak chtějí, pravdu nemají. To není o přizpůsobení se našim pravidlům, prostě nikdo přece nemůže nutit kohokoliv, aby na sobě nechal někoho parazitovat. To je jako byse na vás přisála pijavice a vy měli zákaz ji ze sebe sundat. Až takto absurdní dnešní společnost je...

4 0
možnosti
AK

Odkud pocházíte? Já se za mlada považovala za mírumilovného tvora, nerasistu. Po patnácti letech v Ostravě, se svými vlastními osobními zkušenostmi s tímto etnikem, si při jejich spatření vždy přitáhnu kabelku blíž k tělu, víc si hlídám svoje dítě, kradmo si hlídám při chůzi, co se děje za mnou, a pokud můžu, tak se jim vyhnu.

Je to instinkt a je naučený. Ano, spadají do toho bohužel i slušní romové, ale je tak nějak na první pohled nepoznám a více zkušeností nechci. Říkám o sobě, že jsem selektivní rasista. Jsem a je to založené na mých prožitcích. Už mě unavuje být slušná, chápající, hodná, pomáhající. Bohužel.

13 0
možnosti
MR

zajimave ze nereknou "jen nesnasime vietnamce", to vam neprijde divne? A mimochodem, dost Cikanu ziji mezi Cechy, a nic se nedeje, nekdy to ani nikdo nepozna, ze jsou Cikani, oni totiz spoustu Cechu vypada jako Cikani a naopak, pouze Roma poznaji, podle chovani, a takove chovani vadi i na blond Cesich.

5 0
možnosti

A přitom zrovna Vietnamci JSOU jiná rasa, kdežto cikáni kupodivu ne.

Takže tomu laskavě neříkejte rasismus. Je to prostě jenom ZKUŠENOST.

0 0
možnosti
KC

Problém není v cikánech, problém je v systému, který si s jejich usměrněním neví rady a svou bezradnost kamufluje dávkami, které upevňují negramostnost a celoživotní závislost na sociálních dávkách. Násilí radikálních aktérů situaci nevyřeší, musíme nutit vládu, aby se chovala jinak.

4 1
možnosti
OL

O86t51o 76L23e55v

7. 9. 2013 15:04

Kolik bylo vlád a systémů za ta staletí co zde cigáni jsou,dle vás byla všechna špatná,protože cigáni jsou stále stejní,tak kde je chyba?;-D

3 0
možnosti
AF

David Laco právě přistál.

Cesta z Marzu mu poškodila šedou kůru mozkovou.

Hledáme specialistu k jeho záchraně .

Ano, takových je hodně v jakési České zemi, jsou to prý cikáni.

Ti ho z toho určitě dostanou :-), ještě že má Lacko naději .

4 2
možnosti
JS

To je ale blábol, stačí se podívat do historie nebo si přečíst třeba noviny z 20-tých let 20. století nebo z 19. století a zjistíme, že problém s cikány je tu od té doby co přišli do Evropy.

10 1
možnosti
JU

Tak ono studenti humanitních oborů to mají skoro jako povinnost patřit do řad pseudohumanistů takže žádné překvapení.

5 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3559x
Psycholog, vědec. Mé popularizační články lze nalézt na webu K zamyšlení. Odborné publikace jsou na mém osobním webu.

Oblíbené stránky