Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma. Samozřejmě každý slušný člověk nemá rád, zloděje, lupiče či neplatiče daní. Rozdíl mezi slušným člověkem a neslušným extremistou, je v tom, že ten neslušný nemá rád zloděje jen jedné národnosti či barvy pleti. Ty ostatní mu nevadí. Trochu úchylné. Větší problém je ve skutečnosti, že tito podivíni si svoje předsudky vůbec neuvědomují. Navíc neustálý kontakt s podobně postiženými jim dává pocit většiny. Jeden z největších bludů.

0 0
možnosti

Pane Lacko, srovnejte si nejprve myšlenky, pak češtinu, slovosled, následky vyplývající z příčin (raději ne naopak) a teprve potom pište. O vlastním obsahu, alespoň jak jsem ho já pochopil, raději nehovořím...8-o

3 1
možnosti

Pane Kopřivo, děkuji za názor. O obsahu, alespoň tak, jak jste ho pochopil, by jste měl hovořit jako první, pokud jste ho tedy pochopil a máte k němu co říct. Plané řeči o slovosledu a rady o srovnání myšlenek jsou totiž většinou poslední obranou ega ve chvílích, kdy člověk apriori nesouhlasí a nemá, co by řekl.

1 2
možnosti

Autore... vy máte dost prostředků na to aby ste po 5ti průšvizích zkusil zaměsnat šestého člověka se stejného sociálního prostředí (druh homo sapiens je zvíře které se přirozeně vyskytuje v sociálních skupinách s podobnými návyky- tyto skupiny totiž fungují jako nástroj pro přežití- jedinci se společnými zájmy a návyky jsou poněkud efektivnější v získávání prostředků) 

Ale žádná skupina nemůže tolerovat 2 různé sady návyků- věc je v tom že náš instinkt pro přežítí je založen na strachu z neznámého- protože to co neznáte vás zabije snáz než to co znáte a ovládáte. Smícháním dvou různých sociálních skupin které třeba "podobné" úrovně existence dosahují jinou metodikou vznikne obvykle paskvil v kteérm nepřežije nic. (Kdysi v době kdy byly pokusy o empirickou psychiatrii a ekologii živočichů se na to dělali studie s vlky, psy a podobnými...) Jde naučit psy 2 různé metodiky jak přežít ve smečcce... ale NIKDY je pak nesmíte smíchat a pokud je vypustíte do prostředí s omezenými zdroji nakonec jedna tu druhou zničí prostě tím že její schopnost získávat zdroje bude efektivnější.

A nedělejte si iluze že tomhle je člověk, živočich jako každý jiný, nějak nadřazen.

A též si nedělejte iluze že jsou lidksé rasy stejné. Nejsou. Stejně jako není stejný Yorkshírský teriér a Doga. (Pravda Yorshirové přežívají v prostředí jenom proto že je lidi krmí pro jejich vzhled ale jinak by chcíply hlady... dogy by byli stále schopné něco ulovit ale to je právě stav prostředí).

Udělejte měření... změřte průměrné IQ v Číně a v Majoritní populaci v ČR... celkové rozložení IQ bude v obou případech Gaussovská křivka... jenom její střed pro číňany je na výšší hodnotě než pro Evropany. Tak to prostě je, můžete to popírat ale smůla. Mají o něco vyšší rozptyl kolem téhle hodnoty- Evropská gaussovka je hubenější.

Ovšem to znamená že mají analytické myšlení. Kreativního myšlení moc nepobrali... (ono taky když bylo od dob Konfucia cíleně 1000 let potíráno nedá se tomu moc divit...

1 1
možnosti

100 generacemi šlechtění můžete klidně vyrobit závodní krávu. (nebude efektivní jako kůň ale důslednou selekcí jí vypěstujete... pravděpodobně toho ovšem moc nenadojí).

S lidskými populacemi je to stejné... pokud 1000 let nějakou vlohu daná smečka k přežití nepotřebuje a potřebuje jiné tak čistě aplikací statistiky a toho kdo má v dané situaci šanci předat své geny dál dojdete k tomu že i když je na začátku v populaci pár jedinců s vlohou která je k přežití k ničemu a zato ostatní bez téhle vlohy se snadněji množí... po 100 generacích bude výskyt takové vlohy v uzavřené populaci  na úrovni statististické aberace.

A zrovna "romové" jsou takové etnikum do kterého prakticky žádné genetické informace z venku nepronikají a ven jich taky jde minimum (takže většinová společnost opět čistou statistikou ten vliv potlačí)

Teď neanalyzujeme které parametry jsou vhodnější/nevhodnější pro přežití dané skupiny. Ale taky by to šlo.

Z principu jde tvrdit jen že jsou "lepší" v daném čase a v daném prostředí, zítra to může být naopak... ale tak holt funguje evoluce a ti kdo se nepřizpůsobí vyhynou a nebo budou vyhubeni těmi co ano.

1 1
možnosti

No, kde se v tobě bere tolik lásky?

1 0
možnosti

A proč myslíte, že se nenávist Čechů neobrací např. k Vietnamcům nebo přistěhovalcům z bývalé SSSR?

4 1
možnosti

Zrovna včera v podvečer jsme šli se psem a v parčíku nad barákem jsme potkali babičku s vnoučátkem. Malej se psa bál a babička mu vysvětlovala, že my ho k němu nepustíme. Aniž bychom je znali, tak jsme se usmáli a kývli si vzájemně na pozdrav. Po tomto setkání mi žena řekla "Tihle taky vypadali na slušné" a teprve pak mi došlo, že to byli také Cikáni a to jsme se chvilku předtím zdravili se známým slušným Cikánem ze sousedství. U té neznámé dvojice mi díky jejich chování vůbec nedošlo, že se také jedná o toto etnikum. A tak by to podle mne mělo být. Byl to obrovský rozdíl proti procházce se psem o jeden jediný den předtím, kterou jsme spojili s nákupem vína na večer v centru města a velké množství neslušných Cikánů tam jako obvykle dělalo brajgl ;-€

0 1
možnosti

Milá Lacko ,

Pokud budeme opravdu rasisty,

 což je nám v ČR stále vnucováno ,

pak se musí zastavit veškerá finanční podpora cikánům a poskytovat jen bílým.

To by byl rasismus !

A možná by to bylo dobře ve chvíli, kdy cikáni hrotí nenávist proti sobě svým životním stylem, na čas uplatnit, aby chápali význam tohoto slova  !! A ostatní pošetilci  taky .

4 1
možnosti
Foto

A víte co? Myslím, že titulek přesně vystihuje postoj majority i můj - pokud tedy myslíte rómy, ubohé neviditelné utlačované chudáky. Cikáni mi nevadí.

3 0
možnosti
Foto

No jo.... Nebýt zatracených médií, tak je tu vlastně klid a pohoda, co?

Snad vám studiu a praxe dodá lepší přehled a schopnost vnímat a hodnotit realitu.

Toto je silně mimózní. Rv

4 1
možnosti

Autore,až budeš denně poslouchat urážky a vyhrožování,tak možná přijdeš na to,že většina nejsme extrémisté,jen nespokojení lidé,co nechtějí nic víc než v klidu a relativním bezpečí žít svůj normální život.

10 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3559x
Psycholog, vědec. Mé popularizační články lze nalézt na webu K zamyšlení. Odborné publikace jsou na mém osobním webu.

Oblíbené stránky