Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rad jsem cetl. Karma R^

1 1
možnosti

Křesťanství a islám nepochází ze stejné myšlenky a jsou v podstatě velmi odlišné. Křesťanství vzniklo ze starého židovského náboženství a je jeho pokračováním. Judaismus tak jak ho známe dnes vznikl později dávno poté co byl chrám zničen a tudíž ani nemohla původní víra být dost dobře praktikována.

Problém té naší Evropské kultury je v tom, že nemůžeme být křesťanskou kulturou a zároveň nebýt křesťany.

2 0
možnosti
Foto

Vážený studente. Váš text dokazuje, že jste se snažil podrobným studiem zvládnout určitou tématiku. Z hlediska teorie máte asi pravdu. Jste však velice vzdálen praktického života. Nemíním polemizovat. Jen jeden citát. Pochází od Šimona Perese:

 

Pokud chceš mír, potřebuješ aby s tím souhlasilo tisíc lidí z jednoho tisíce. Pokud chceš teror, stačí jeden z tisíce.

2 0
možnosti

P36a20v19e26l 71K84u49r15a34l

17. 12. 2013 20:51

Pokud chcete mír musíte mít tak velkou palebnou sílu že se každý kdo by mohl mít sebemenší důvod (je jedno jak moc ho vy osobně budete považovat za racionální)ú vás napadnout, bude děsit jisté prohry.

A pokud se jí nebude děsit musí vaše přesila být schopna jakýkoli jeho útok totálně zadusit a zničit všechny prostředky druhé strany použitelné k vedení války.

Mír efektivně zajistí pouze masivní palebná převaha.

2 1
možnosti

Autor mi připomněl jeden výzkum od Německého sociologického ústavu, který došel k celkem překvapivému závěru, že fundamentalistů není menšina (jak se snaží říkat multukulti), ale právě naopak. Zde jsou výsledky tohoto výzkumu http://www.wzb.eu/en/press-release/islamic-fundamentalism-is-widely-spread. Já osobně nejsem proti nějaké přiměřené imigraci do České republiky, ale dle mého názoru to musí být z kultur, které se dokáží přizpůsobit a v dalších generacích nebudou proti našim demokratickým hodnotám. Jen by mne zajímalo, zdalipak se autor sešel s nějakým muslimem, nebo své závěry vyvodil z četby knih. Já osobně jsem chodil s dvěmi muslimkami a v muslimské zemi jsem žil něco přes rok. Pokud jsem ale začal s někým diskutovat a snažil jsem mu prezentovat své liberální názory, tak jsem vždycky tvrdě narazil. Mně osobně je jedno jak si muslimové žijí v Pakistánu nebo Jemenu, ale nechci, aby tato pravidla chtěli aplikovat v mé vlastní zemi. Jinak mne ještě zaujala ta věta o tom, když autor píše, že to co si tady dovolují oni si nemůžeme dovolovat u nich (omlouvám se za parafrázi). Víte, vždycky mě u muslimů vytáčí, že když k nim jedete, tak musíte respektovat i to nejblbější pravidlo, protože jste přeci v jejich zemi, tak musíte respektovat jejich pravidla. Pokud nám ale tady vadí například burky nebo šátky, tak zde už jejich pohled - naše země, naše pravidla, vůbec neplatí a nejsou ochotni to akceptovat. Snad když budu chtít emigrovat do USA, tak si musím být vědom toho, že se musím přizpůsobit místním pravidlům. Nechápu muslimy, že jdou emigrovat do civilizace, která se jim většinou absolutně hnusí (potkal jsem mnoho lidí, kteří naše ženy považují za coury a my ostatní jsme pro ně nevěřící psi). Je to podobné jako kdybych se přestěhoval do Jemenu a protestoval za práva žen a dekriminalizaci ateismu - myslím si, že bych přežil tak maximálně hodinu. Nechápu tedy, proč například v Británii dělají muslimové protesty proti alkoholu

2 0
možnosti

P74a35v50e60l 31K50u62r30a49l

17. 12. 2013 20:16

To jsou ale plky. Kašlu vám na nějaké spirituální jádro. Celá moje existence jsou jenom 1 a 0 na neuritových spojích v mém mozku.

Existence naprosto shodná s procesorem v mém počítači. Jeno umí procesovat jiné programy a má zařízení na interakci s okolím. 

A nevidím důvod proč přistupovat k jiným lidem, bez ohledu na to v co věří jinak než k tomu jedinému k čemu je vidím- ke stejnému stroji jako jsem já. Kvůli nim a kvůli tomu v co oni věří se omezovat nebudu. Ani mne naprosto nezajímají jejich tradice, nezajímají mne křesťanské tradice. Zajímá mne jenom co můžu vidět měřit a prožít.

Nebudu sám sebe omezovat jenom proto že někdo další "věří".

1 1
možnosti

D75a59v65i35d 14L22a75c82k64o

17. 12. 2013 20:20

Psychologie si už dávno netroufá nahlížet na lidskou psychiku jako na počítač. Zasekl jste se někde v 60. letech ;)

1 1
možnosti

Jistý krok k dobrému jsme už minimálně na té politické úrovni udělali, povedlo se zvolit toho z možných prezidentů, který je v tomto ohledu normální a zdravě uvažující, téměř  (nechám stranou jestli to není ohled jediný). Dál nevím, zvládl jsem přečíst jenom první dva odstavce, je to nějaké dlouhé a podle diskuze jsem o moc nepřišel.

0 0
možnosti

D72a22v77i10d 22L80a10c69k57o

17. 12. 2013 20:21

O Zemanovi si sice myslím své, ale názor Vám neberu. Pouze nechápu, proč komentujete pod článkem, který jste nečetl.

0 0
možnosti

Jen plky!Každý z nás se musí chovat tak aby byl jasný postoj obyvatel ČR k tomuto problému.Výsledek naší pasivity se už dnes vidět na tom jak se přistupuje k tzv.nepřizpůsobivým,jak se postihují zloději a jiná čeládka zločinecká a jaké to přináší problémy nám všem.Nechci aby mou dceru či vnučku nějaký pošuk kamenoval jen proto že má příliš krátkou sukni či nemá ručník na hlavě.:-)[>-]

4 2
možnosti

D78a33v16i53d 18L76a24c69k60o

17. 12. 2013 20:23

Jen plky, které v podstatě říkají to, co jste napsal.

0 0
možnosti
Foto

J97a45k95u74b 97R76o63t81h

17. 12. 2013 17:51

Absolutní antikarma vaší snaze srovnávat islám a křesťanství. Jen namátkou - je-li křesťanů o půl miliardy víc, než muslimů, mělo by být také adekvátně tomu větší a úměrný počet fanatiků a militantů. Jinými slovy křesťanských teroristů. A hele, oni nikde. 8-o 

Kromě toho - vy si zkrátka nechcete uvědomit, že islám není primárně náboženství, ale ucelená suma ideologie státní a kulturní. Proto to srovnání není možné.

2 1
možnosti

je otázkou zda se křesťané jako takoví musí uchylovat k terorismu, křesťanské státy (hlavně USA) bojují a zabíjejí muslimy ve velkém.. to máte Irák, Afg., Lybie... 

Tedy nemusím být terorista, stačí být vojákem a můžu si zabít muslimů co hrdlo ráčí..

Neberte to jako nadržování jedné či druhé straně, spíš jde jen o takové zamyšlení..

0 1
možnosti

Mám k článku jen takové menší okrajové připomínky: 1) V zájmu srozumitelnosti a lepší "čtenosti" rozdělte napříště podobný článek na dva menší. Tento je pro blog velmi dlouhý, málokterý čtenář ho dočte dokonce. Internetový čtenář je roztěkaný, nesoustředěný a neochotný věnovat jednomu blogu tak dlouhý čas. 2) Píšete, že: "nikdo nenahlíží na typického křesťana jako na pokrok a medicínu odmítajícího v dinosaury nevěřícího homofobního pedofila.. " No možná se budete divit, ale lidí, kteří mají podobnou představu o typickém křesťanovi je poměrně dost. 3) Píšete, že:

"Na rozdíl od křesťanských kostelů, ve kterých se věřícím předkládají dogmata, mešita je místo debat a úvah." Je to pravda jen částečně. V pravoslavné a římskokatolické tradici je kostel především bohoslužebný prostor, neznamená to ale, že by se v rámci společenství (farnosti) nevedly "debaty a úvahy", pravda často je to na faře, nebo v nějakém jiném prostoru určeném pro setkávání věřících. V protestantském a především v evangelikálním prostředí je i samotný kostel či modlitebna zpravidla místem debat, sdílení osobních svědectví apod. 4) Se závěrem článku souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

J65a40k18u59b 58R34o57t30h

17. 12. 2013 17:53

On pan ateista asi nikdy nebyl v nějaké protestantském kostele. A na druhou stranu jistě nebyl ani v mešitě při pátečním kázání. Jinak by ten blud o debatách (snad věřících s imámem?) nemohl napsat.

2 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3559x
Psycholog, vědec. Mé popularizační články lze nalézt na webu K zamyšlení. Odborné publikace jsou na mém osobním webu.

Oblíbené stránky